Azedu.az

Şokolad sənayesində inqilabi KƏŞF

Xəbərlər

17 Sentyabr 2025, 13:07
Şokolad sənayesində inqilabi KƏŞF

kaliforniya universitetinin tədqiqatçıları laboratoriya şəraitində kakao dənələri yetişdirərək şokolad istehsalında yeni bir mərhələ açıb. bu texnologiya ənənəvi əkinçilik üsullarına alternativ təqdim edir və ekoloji cəhətdən daha davamlı istehsal imkanı yaradır.

AzEdu.az-ın xarici mediadan əldə etdiyi məlumata görə, alimlərin sözlərinə görə, laboratoriyada yetişdirilən kakao dənələri ənənəvi üsullarla müqayisədə daha az su və torpaq tələb edir, həmçinin məhsulun yetişmə müddəti xeyli qısalır. beləliklə, şokolad istehsalı ətraf mühitə daha az təsir göstərir və iqlim dəyişikliyinə qarşı dayanıqlı olur.

kaliforniya universiteti yaxın gələcəkdə bu texnologiyanı kommersiyalaşdırmağı və bazara təqdim etməyi planlaşdırır. tədqiqatçılar bildirirlər ki, bu yeni yanaşma şokolad sənayesində davamlı istehsal üsullarının inkişafına mühüm töhfə verəcək.

Bakının qərarı Moskvanı qorxuya saldı - Putinə ikitərəfli zərbə
Son xəbərlərDaha çox