2019-10-31 09:00:00
Sağlamlıq üçün ən zərərli qida müəyyən edilib - Heç ağlınıza gəlməz ki, bu...
Ət ətraf mühitə ən güclü mənfi təsir göstərir, eləcə də insanlarda erkən ölüm riskini artırır.
AzEdu.az-ın məlumatına görə, britaniyalı və amerikalı mütəxəssislər bu qənaətə gəlib.
Oksford və Minnesorta universitetlərinin bir qrup alimi 15 müxtəlif qida qrupunun insan sağlamlığına və ətraf mühitə təsirini tədqiq edib.
Qeyd olunub ki, taxıl, meyvə, tərəvəz, fındıq və zeytun yağı ən az riskli qida qrupuna daxil edilib. Bu məhsulların risk səviyyəsi 4 vahidə bərabər olub. Balıq məhsulları risk indeksində 14 vahidlə ifadə olunub. Sağlamlıq və ətraf mühit üçün ən yüksək riski qırmızı ət təşkil edir. Belə ki, emal olunmuş qırmızı ət indeksdə 37, emal olunmamış qırmızı ət 73 vahidə bərabər olub.
Bu bölməyə aid digər xəbərlər
Qeyri-sabit havanın nə vaxta kimi davam edəcəyi açıqlanıb
2023-11-18 17:27:00
20 ildən sonra insanlar ulduzları görməyəcək
2023-06-02 14:32:00
30 ildən sonra bu şəhərlərdə yaşamaq çətin olacaq
2023-05-31 11:20:00
Dostu övladınıza pis təsir göstərirsə - nə etməli?
2023-05-29 18:26:00
Uşaqlar kondisionerdən soyuqlaya bilərmi?
2023-05-29 09:15:00
Uşaq gündə nə qədər şirniyyat yeyə bilər?
2023-05-28 15:00:00
İncilin bu vaxta qədər məlum olmayan fəsli tapılıb
2023-05-25 08:59:00
kitabı
ÇOX OXUNANLAR
18 Aprel 2024, 12:35
Sertifikasiya imtahanının vaxtı AÇIQLANDI
18 Aprel 2024, 10:04
DİM-dən 17 mart buraxılış imtahanının nəticələri ilə bağlı AÇIQLAMA
17 Aprel 2024, 10:21
Sertifikasiya:“Müəllimlərin hazırlığa getməsi qəbuledilməzdir”
16 Aprel 2024, 13:10
10 mart buraxılış imtahanının nəticələri AÇIQLANDI
17 Aprel 2024, 12:14
Regionlar üzrə ən çox bal toplayanlar – Mərkəzi Aran bölgəsinin ŞAGİRDLƏRİ
11 Aprel 2024, 10:25
Hansı ixtisas qruplarına qəbul olmaq asandır?
18 Aprel 2024, 12:40
Sertifikasiyadan keçə bilməyənlər bu il imtahan verəcək
16 Aprel 2024, 13:26
Buraxılış imtahanından maksimum balı onlar topladı - SİYAHI
FACEBOOK